Bach-kukkaterapia

”Terveys on perintömme ja oikeutemme. Se on täydellistä ja kokonaisvaltaista yhteyttä sielun, mielen ja kehon välillä; eikä se ole vaikeasti saavutettava kaukainen ihanne, vaan niin helppoa ja luonnollista, että se on jäänyt monilta huomaamatta.”  - Tri. Edward Bach-

Bach-kukkauutteet ovat yksinkertainen, luonnollinen ja tehokas hoitomuoto. Kukkaterapia-hoitomuodon kehitti 1930-luvulla Skotlantilainen lääkäri, bakteriologi ja immunologi sekä homeopaatti Edward Bach.

Tri Edward Bach uskoi, että kaikkien sairauksiemme takaa löytyy voimakkaita ja pitkittyneitä negatiivisia tunnetiloja. Tällaisia negatiivisia tunnetiloja aiheuttaa mm. pitkään jatkunut stressi. Keho on kuin peili, joka kertoo kuinka voimme sisäisesti. Tyytymätön, surullinen ja väsynyt mieliala voi heikentää kehon immuunipuolustusta, jolloin sairastumisalttius lisääntyy. Jatkuvat kivun tuntemukset, lihasjännitykset ja muut kolotukset kehossa saattavat kertoa, että keho on alkanut kantaa puolestamme jotain, joka oli tai on helpompi yrittää vaimentaa kuin kokea ja ilmaista.

Tri Bach löysi 38 kukkaa, jotka kattavat kaikki negatiiviset tunnetilat, joista ihmiset saattavat kärsiä. Tällaisia negatiivisia tunnetiloja ovat esim. erilaiset pelot, vihan tunteet, epävarmuus, masennus, yksinäisyyden tunne, katkeruus, suvaitsemattomuus, erilaiset ahdistukset, uupumus ja väsymys eri asioihin tai toivottomuuden ja riittämättömyyden tunteet.

Kukkauutteet sopivat kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta ja niitä voidaan käyttää mainiosti muiden hoitojen tukena. Kukkauutteiden avulla voidaan vaikuttaa lempeästi erilaisiin negatiivisiin tunnetiloihin joita edellä on lueteltu ja sitä kautta myös fyysisiin sairauksiin. Erilaiset tunteet ja mielentilat voivat suoranaisesti estää tai viivyttää sairauksien parantumista tai aiheuttaa sairauksia. Pitkään jatkuneet negatiiviset tunnetilat usein myös aiheuttavat kehossa erilaisia psykosomaattisia oireita.

Uutteita voi käyttää ennaltaehkäisevästi mm huolestuneisuuden ja stressin aikoina ja ne ovat erityisen hyödyllisiä niille ihmisille, jotka tuntevat itsensä yleisesti väsyneiksi ja huonovointisiksi ilman varsinaista lääketieteellistä syytä.

Kaikki Bach-kukkauutteet valmistetaan myrkyttömistä villeistä kukista, pensaista tai puista, eivätkä ne ole vaarallisia tai aiheuta riippuvuutta. Kukkauutteet kohottavat mielialaa. Ne vaikuttavat psyykeen kaikkiin tasoihin positiivisesti ja niillä on yleensä tasapainottava ja kielteisiä tuntemuksia heikentävä vaikutus.

Kukkauutteet ovat turvallisia. Ne eivät ole lääkkeitä eivätkä lääkkeiden kaltaisia tai ravintolisiä. Niitä voidaan käyttää minkä tahansa normaalin lääkityksen rinnalla auttamaan kehoa toipumaan takaisin tasapainon positiiviseen tilaan.

Bachin tarkoituksena oli, että jokainen voisi oppia itse hoitamaan ja tasapainottamaan mielentilojaan kukkatipoilla. Kukkauutteilla ei ole riippuvuus- tms. haittavaikutuksia, joten niillä hoidetaan myös lapsia ja eläimiä.

Kukkauute-konsultaatiossa kartoitetaan tilanteesi oikeiden uutteiden  valitsemiseksi. Tapaamisen päätteeksi saat juuri sinulle tehdyn kukkauutepullon mukaan kotiisi. Kotihoitopullo  kestää yleensä noin kolme viikkoa.

Myös jonkin muun hoidon yhteydessä voit ottaa asian puheeksi, jolloin asia yleensä hoituu ko. hoidon aikana ja hoidon  päättyessä sinulla on mahdollisuus saada oma kukkauutesekoitus mukaasi.